INGREDIENTS:
RESTES DE POLLASTRE, VEDELLA, CANSALADA, PATATA I PORRO DE L’ESCUDELLA.
La mateixa recepta serveix per pollastre rostit, bacallà... l’elaboració és
la mateixa.
½ CEBA
SAL AL GUST
OLI D’OLIVA
3 CULLERADES DE FARINA
LLET (A ULL)
ELABORACIÓ:
1.
Esmicolar ben petit amb unes tisores el pollastre, la
vedella, la cansalada (sense greix) la patata i el porro.
2.
Picar la ceba ben petita i posar-la a la paella amb un
rajolet d’oli.
3.
Sofregir fins que es posi transparent.
4.
Incorporar la carn i remenar perquè es barregi amb la
ceba. Si creieu que els bocins són molt grans, podeu triturar-los. Corregir de
sal.
5.
Afegir la farina i remenar.
6.
Mica en mica, agregar la llet de manera que anem fent una
beixamel.
7.
No deixar de remenar. Sabrem que la massa està enllestida
un cop se separi amb facilitat de la paella (no s’enganxi) .
8.
Tapar-la perquè no perdi humitat i faci crosta i
deixar-la refredar (podeu deixar-la refredar també fora de la paella)
9.
Quan la massa estigui freda, podreu començar a donar-li
forma de croqueta.
10. Per fer l’arrebossat: Primer passar per farina, després per ou i finalment
per pa ratllat.
11. Podreu fregir-les en oli ben calent o congelar-les. Perquè no s’enganxin
quan congeleu, feu servir paper de forn.
Recepta i fotos
per Mònica Osuna
No hay comentarios:
Publicar un comentario