lunes, 10 de febrero de 2014

CROQUETES D'ESCUDELLA

INGREDIENTS:

RESTES DE POLLASTRE, VEDELLA, CANSALADA, PATATA I PORRO DE L’ESCUDELLA.
La mateixa recepta serveix per pollastre rostit, bacallà... l’elaboració és la mateixa.
½ CEBA
SAL AL GUST
OLI D’OLIVA
3 CULLERADES DE FARINA
LLET (A ULL)

ELABORACIÓ:

1.      Esmicolar ben petit amb unes tisores el pollastre, la vedella, la cansalada (sense greix) la patata i el porro.
2.      Picar la ceba ben petita i posar-la a la paella amb un rajolet d’oli. 
3.      Sofregir fins que es posi transparent.
4.      Incorporar la carn i remenar perquè es barregi amb la ceba. Si creieu que els bocins són molt grans, podeu triturar-los. Corregir de sal.
5.      Afegir la farina i remenar.
6.      Mica en mica, agregar la llet de manera que anem fent una beixamel.
7.      No deixar de remenar. Sabrem que la massa està enllestida un cop se separi amb facilitat de la paella (no s’enganxi) .
8.      Tapar-la perquè no perdi humitat i faci crosta i deixar-la refredar (podeu deixar-la refredar també fora de la paella)
9.      Quan la massa estigui freda, podreu començar a donar-li forma de croqueta.
10. Per fer l’arrebossat: Primer passar per farina, després per ou i finalment per pa ratllat.

11. Podreu fregir-les en oli ben calent o congelar-les. Perquè no s’enganxin quan congeleu, feu servir paper de forn.



Recepta i fotos per Mònica Osuna












No hay comentarios:

Publicar un comentario